Vergelijk en bespaar op je autoverzekering !

Door autoverzekeringen te vergelijken op Mefirst, kan je tot 477€ besparen op je jaarpremie. Eerst vergelijken dan verzekeren.

Naar de vergelijking

1.Een autoverzekering Is verplicht.

Je bent wettelijk verplicht om een autoverzekering te hebben. Indien je een ongeval veroorzaakt kunnen de slachtoffers via je autoverzekering vergoed worden voor de schade. Dat noemen we de autoverzekering burgerlijke aansprakelijkheid.

Deze verplichte verzekering zal alleen maar de schade vergoeden aan derden.

2.Welke waarborgen toevoegen aan de verplichte verzekering?

Je kan er ook voor kiezen om ook je eigen schade te verzekeren. Dat kan door te kiezen voor een

-mini-omnium verzekering. In dat geval zal de verzekeraar je ook vergoeden voor de diefstal van je wagen, brandschade aan je wagen, schade door natuurkrachten (omgevallen bomen, stormschade…), glasbreuk, aanrijding met dieren.

-omnium verzekering : naast alle waarborgen die we net voor de mini-omnium verzekering opsomden, is hier ook je eigen schade verzekerd. Ben je In fout bij een ongeval, zal de burgerlijke aansprakelijkheid de schade vergoeden aan de andere slachtoffers, en de omnium verzekering de schade aan je eigen wagen.

Uiteraard Is de premie voor de omnium verzekering hoger dan de premie voor de mini-omnium en de burgerlijke aansprakelijkheid.

3.Welke parameters worden gebruikt om de premie te berekenen?

Premies worden berekend met de volgende parameters :

  • je leeftijd
  • je schadeverleden
  • je beroep
  • je rijervaring en de tijd verlopen sinds het bekomen van je rijbewijs
  • je woonplaats en soms de postcode van je werkplaats
  • je wagen (vermogen kw of pk, waarde van de wagen, merk…)
  • het aantal kilometers die je rijdt
  • gebruik van de wagen (privé Of professioneel)

Elke verzekeraar zal deze parameters een ander gewicht geven. Daarom zijn er grote verschillen tussen de verzekeraars.

Als klant heb je maar een keuze : vergelijken

4.Grote verschillen tussen premies van autoverzekeringen.

De verschillen kunnen zeer belangrijk zijn. Een analyse van verschillende verzekeraars geeft een gemiddeld verschil van 477€ op een jaarpremie!

Voor burgerlijke aansprakelijkheidsverzekeringen zal dat verschil om en bij de 200€ zijn, voor omnium verzekeringen eerder rond de 600€!.

Vergelijken is dus een must. Daarom geeft Mefirst je de kans om verschillende verzekeraars te vergelijken.

Vergelijk op Mefirst, vraag een offerte aan de verzekeraar van je keuze en sluit een nieuw kontrakt af.

5.Hoe kan ik van verzekeraar veranderen?

De wet laat vandaag enkel toe om te wijzigen van verzekeraar op je jaarlijkse vervaldag. Daarenboven moet je dit 3 maanden op voorhand kenbaar maken. Zijn die 3 maanden verlopen, dan kan je nog enkel wijzigen op de jaarlijkse vervaldag zelf indien de verzekeraar zijn premie heeft aangepast. Dat staat op het vervaldagbericht.

Ben je in kontakt met een nieuwe verzekeraar, dan zorgt die voor het verbreken van het oude kontrakt. Je kan dit ook via je makelaar doen of online sepastop.eu

Besluit: door de grote verschillen tussen de premies van de autoverzekeringen is het nodig om te vergelijken. Alleen door te vergelijken kan je weten of je vandaag goed verzekerd bent aan een korrekte prijs. Bezoek daarom Mefirst.

Naar de vergelijking