Veilig op weg met de mobilhome.

Reis je graag en regelmatig met je mobilhome ? Dan maak je deel uit van een steeds groter wordende community van mensen die dit met je delen.

Bij reizen en het bezit van een mobilhome horen ook de noodzakelijke verzekeringen.

Ja ik wil graag en keuze maken en de premie kennen van een verzekering voor de mobilhome

Welke verzekering voor een mobilhome ?

Een mobilhome is een auto, dus dezelfde regels zijn van toepassing voor de verzekering van een auto. Je kan dus dezelfde keuzes maken:

  • een burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering: deze verzekering dekt enkel het wettelijk minimum, dit wil zeggen de schade verzekerd aan derden.
  • een mini-omnium verzekering: deze verzekering dekt ook de schade bij brand, diefstal, natuurkrachten en botsing met dieren. Ze dekt niet de schade die je aan je eigen mobilhome veroorzaakt.
  • een omnium verzekering : deze dekt ook de eigen schade aan de mobilhome naast alle waarborgen die ook voorzien zijn in een mini-omnium verzekering.

Vermits je reist met je mobilhome is een aangepaste reisverzekering ook iets waar je moet op letten. Een reisverzekering dekt de problemen die je onderweg kan tegenkomen. Een probleem of ongeval met de mobilhome waardoor hij moet getakeld worden, je de reis moet onderbreken en voorlopig onderdak moet zoeken,…

Enkel tips :

  • indien je mobilhome zwaarder is dan 3500kg moet je dit melden. Het takelen van een zwaarder voertuig vereist een speciale takelwagen.
  • Laat je andere personen met je mobilhome reisen, kan je dit niet tegen betaling doen. Betaald vervoer valt niet onder een normale verzekering. Wil je je mobilhome verhuren aan particulieren dan heb je een ideale oplossing op de site goboony.be

Deze site werkt ook samen met de community pasar.be en laat zo toe om heel wat kortingen te combineren voor kampingplaatsen en kampinginformatie, maar ook voor je verzekeringen van de kamper.

Bekijk hier de specialisten voor verzekeringen van je mobilhome