Newsflash van mefirst.be

Test-Aankoop erkend om verzekeringsproducten te vergelijken?

Onlangs verscheen een artikel onder de hoofding "Test-aankoop wettelijk erkend om verzekeringsproducten te vergelijken". Dit artikel laat enkele vragen rijzen.

Kunnen we ook anders naar distributiekanalen kijken? 6 feiten en insight vanuit de vergelijkingssite mefirst.be

Assuralia presenteerde zijn rapport over de evolutie van distributie op basis van de gegevens van 2013. Wij willen op basis van onze ervaring daar toch een noot bij maken.

Mefirst.be: van tariefvergelijkingssite naar lead generator

Met ruimschoots meer dan een half miljoen bezoekers op jaarbasis is de vergelijkingssite Mefirst.be in drie jaar tijd uitgegroeid tot een vaste waarde in het Belgische verzekeringslandschap.

De premies voor autoverzekeringen in januari 2014: grote verschillen blijven de regel.

Hoe zit het met de premies van autoverzekeringen in 2014? Zijn er verhogingen toegepast door de verzekeraars? Hoeveel kan het verschil bedragen tussen de hoogste en laagste premie voor de consument?

Opzeggen van verzekeringscontract kan sneller in Frankrijk. Wij blijven hopeloos achter!

Hoe kan je een verzekeringscontract opzeggen? In Belgie kan dit alleen op de jaarlijkse vervaldag van het contract. En dan nog moet je dit 3 maanden op voorhand doen via aangetekend schrijven aan de verzekeraar.

De belg en het online vergelijken

Het online vergelijken en de belgen : online vergelijken zit in de lift in België. 1 belg op 2 gebruikt online vergelijkingssites.

De belg onderschat nog steeds de besparing die hij kan maken door verzekeringen te vergelijken

Mefirst.be, de vergelijkingssite voor verzekeringen bestaat 3 jaar. Zoals elk jaar, peilen we bij die gelegenheid naar het gedrag van de belg. Hieruit blijkt dat de belg hoe langer hoe meer vergelijkt, en dit vooral voor autoverzekeringen. Zijn doel is duidelijk: besparen. Nochtans onderschat de belg de mogelijke besparing. De bereidheid om te veranderen groeit, maar het belang van de makelaar als raadgever blijft sterk overeind.

De verzekeringsmarkt in beweging op weg naar het internet

Ondanks alle pogingen om Europa meer Europa te maken, doen we dat niet goed voor verzekeringen. Ja, de financiële regels zijn dezelfde, solvabiliteits vereisten zijn gelijk, we denken market-to-market. Maar waar het voor de klant echt om gaat, is dat niet.

Resultaat januari 2013

2013-01 Januari is de maand van het autosalon! Daarom is januari ook een belangrijke maand voor de autoverzekeringen. Hoeveel bezoekers kwamen langs bij mefirst? Wat deden die bezoekers op de site? Hoeveel vergeleken de verzekeraars op mefirst? Lees hier de info...

Autoverzekeringen : België versus Nederland

2012-10 Ondanks alle inspanningen van Europa blijven er grote verschillen tussen de landen. Wij vergeleken de markt van autoverzekeringen in België en Nederland. En ja...

De resultaten van de enquête van mefirst.be

2012-07 Elk jaar doet mefirst een survey met het bureau IVOX. Vergelijken de belgen online? Ook verzekeringen? Lees hier de resultaten...

Senioren en autos: een goed idee?

2012-04 Vormen senioren en autos een goed huwelijk? Rijden ze veel kilometers? Hebben ze meer ongevallen dan andere bestuurders. Ziehier wat de senioren-bezoekers van mefirst.be ons vertelden.

Gevolgen van bonus-malus op de premie van je autoverzekering.

2011-12 De bonus-malus verhoogt de premie van je autoverzekering. Maar met hoeveel? En zijn er andere gevolgen? mefirst.be licht een tip van de sluier op.

De resultaten van de enquête 2011 van mefirst.be

2011-09 Elk jaar voeren we een survey uit met het bureau IVOX. Vergelijken de belgen online? Vergelijken ze ook hun verzekeringen? Of zijn ze op zoek naar informatie? Lees hier de resultaten van de survey van 2011.

Op zoek naar informatie over verzekeringen op het internet.

2011-06 Heel wat belgen zijn op zoek naar informatie over verzekeringen op het internet. Maar welke informatie? Wat willen ze precies weten? Mefirst.be licht een deel van de sluier op.

bladzijde(n) 1 | 2 Volgende pagina