Wat is de bedenktijd voor het annuleren van een autoverzekering?

Om de consument te beschermen, voorziet de wet voor alle aankopen een periode om de aankoop ongedaan te maken. Ook voor de annulatie van autoverzekeringen.

De bedenktijd voor het annuleren van je autoverzekering is ook voorzien. Net na het afsluiten van je autoverzekering, heb je de mogelijkheid om deze autoverzekering te annuleren binnen de periode van de bedenktijd.

De wet heeft deze mogelijkheid voorzien om de consument te beschermen. ook op het afsluiten van verzekeringen is dit van toepassing. De annulatie van een autoverzekering is niet hetzelfde dan het opzeggen van een autoverzekering. Annulatie betekent dat het verzekeringscontract eigenlijk nooit heeft bestaan. Opzeggen gaat om een autoverzekeringscontract dat wel degelijk heeft bestaan.

Zowel de verzekeringsnemer als de verzekeraar beschikken over de mogelijkheid om een autoverzekering te annuleren.

Annulatie van een autoverzekering door de verzekeringsnemer-consument

De bedenktijd is de periode waarbinnen je de annulatie van je net afgesloten autoverzekering moet uitvoeren. Voor een autoverzekering is deze bedenktijd 14 dagen. Deze bedenktijd gaat in op het moment dat je de verzekeringsaanvraag hebt ontvangen, of polis getekend hebt.

Je moet hiervoor geen reden opgeven of een schadevergoeding betalen. De verzekeraar moet je aanvraag tot annulatie onmiddellijk uitvoeren.

Annulatie van een autoverzekering door de verzekeraar

Niet alleen de consument, maar ook de verzekeraar mag gebruik maken van de bedenktijd om een autoverzekering te annuleren. Ook hij moet daarvoor geen reden opgeven en heeft ook een bedenktijd van 14 dagen. Wel telt dat de verzekeraar de annulatie pas mag laten ingaan vanaf de 8ste dag nadat hij jou op de hoogte heeft gebracht van de annulatie van de verzekering.

Zo heb je nog de tijd om een nieuwe autoverzekering te vinden, Want een autoverzekering is wettellijk verplicht.

Merk van de wagen :
Model van de wagen :
Brandstof :
Transmissie :
Aantal deuren :
Cilinderinhoud :