Welke beroepsorganisaties bestaan er voor makelaars en verzekeringsmaatschappijen?

Zoals vele beroepen groeperen makelaars en de verzekeringsmaatschappijen zich ook om hun belangen te verdedigen. Welke organisaties bestaan er in België? Een overzicht.

Makelaars en verzekeringsmaatschappijen hebben een aantal organisaties opgericht. Het doel van die organisaties is meestal om de gezamelijke belangen te verdedigen. Het zijn professionele organisaties die enkel toegankelijk zijn voor de personen die het beroep uitoefenen. Hierna volgt een overzicht van de belangrijkste organisaties:

- FVF: de Federatie voor Verzekerings en Financiële tussenpersonen, is de beroepsvereniging van de Vlaamse verzekeringsmakelaar. Meer dan 1100 makelaars zijn lid van deze organisatie. De vereniging wenst het marktaandeel te behouden of te vergroten van hun makelaars. Ook houden ze het wetgevend kader in het oog ; zorgen voor vrij ondernemerschap en optimale keuzevrijheid voor de consument zijn de elementen die hun aandacht trekken.

- Feprabel: Fédération des intermédiaires d'assurances et intermédiaires financiers. Zoals de naam zegt is ze de waalse tegenhanger van het FVF en streeft gelijkaardige doelstellingen na.

- Brocom: is een organisatie van makelaars en verzekeringsmaatschappijen. Met deze samenwerking wensen de leden de tandem verzekeringsmaatschappij - makelaar te versterken, uit te breiden, en te bevorderen.

- Assuralia: dit is de beroepsvereniging van de verzekeringsondernemingen en vertegenwoordigt zo goed als alle verzekeringsmaatschappijen op de belgische markt. Ze verdedigt dus de belangen van de verzekeringsmaatschappijen.

- VMVM: vereniging van de Middelgrote Verzekeringsmaatschappijen. De leden van deze vereniging zijn de middelgrote verzekeringsmaatschappijen die haar eigen belangen verdedigen tegenover de grote verzekeringsmaatschappijen.

De verzekeringsmaatschappij vinden die voor jou geschikt is is eenvoudig: vergelijk hier de tarieven van autoverzekeringen in enkele minuten.

Merk van de wagen :
Model van de wagen :
Brandstof :
Transmissie :
Aantal deuren :
Cilinderinhoud :