Car-Pass is het officiële document dat de kilometerstand van het voertuig aangeeft.

Je staat op het punt een tweedehandsauto te kopen? Vraag dus steeds je Car-Pass aan de verkoper van het voertuig. Verkoop je zelf je wagen? Zorg er dan voor dat je de Car-Pass hebt.

Het document Car-Pass geeft alle informatie weer over de historiek van de auto. Elke keer je als een naar de technische controle gaat, of op onderhoud, wordt het aantal afgelegde kilometers op je Car-Pass genoteerd. Hierdoor is het niet meer mogelijk om de kilometerstand van de auto te verminderen of aan te passen. Zeker handig als je op zoek bent naar een tweedehandsauto.

1/ Je bent op zoek naar een tweedehandsauto?

Vraag zeker achter de Car-pass vooralleer je de auto koopt! De Car-Pass geeft aan hoe de kilometerstand in de tijd geevolueerd is.

Naast de kilometerstand, geeft de Car-Pass nog andere informatie:

- het merk en model van de wagen

- de inschrijvingsdatum van de auto

- het chassisnummer

- het identificatienummer van de Car-Pass

- datum van de Car-Pass


De Car-Pass geeft jou geen enkele informatie over de technische staat van de auto.

De Car-Pass heeft een geldigheid van 2 maanden. Sinds 2006 is het verplicht voor de verkoper van een tweedehandse auto om de Car-Pass te geven aan de koper van het voertuig.

De Car-Pass is op een speciaal papier gedrukt om de echtheid ervan te kunnen natrekken.

2/ Je verkoopt een tweedehands-auto?

Voor de verkoop moet je de wagen naar de technische controle brengen. Vergeet niet om dan de Car-Pass te vragen. De koper van je auto, kan eisen om dit document te hebben bij de verkoop. Indien de Car-Pass niet wordt gevoegd bij de documenten van de verkoop, kan de koper de verkoop van het voertuig vernietigen en de terugbetaling krijgen van zijn betaling.

De Car-Pass kost 7€ BTW inbegrepen (prijs 2015)

Wens je meer informatie over de Car-Pass? Kijk even op hun site.

Merk van de wagen :
Model van de wagen :
Brandstof :
Transmissie :
Aantal deuren :
Cilinderinhoud :