Hoe kan je een verzekeringscontract opzeggen?

Je wil veranderen van verzekeraar? Wanneer en hoe je het contract kan opzeggen lees je hieronder. Een verzekeringscontract opzeggen kan simpel zijn.

Wanneer mag je je verzekeringscontract opzeggen?

Stoppen met je autoverzekering kan je altijd op de jaarlijkse vervaldag van je polis.

Hoe doe je dit?

Je moet een aangetekende brief aan de verzekeraar sturen (en niet aan je makelaar)

Opgelet: dit moet je minstens 3 maanden voor de vervaldag doen. Als je contract met je verzekeraar vervalt op 1 oktober, moet je de brief dus zeker voor 1 juli versturen.

Wat moet er in die brief staan?

Hier vind je een voorbeeld van zo'n brief. Vul de brief in en verstuur hem. Heb je al een keuze gemaakt voor je nieuwe autoverzekering? Dan kan je de nieuwe verzekeraar vragen de opzegging van je polis bij de oude verzekeraar in jou plaats te doen. Een keuze voor een verzekeraar kan je ook hier maken.

Kan ik ook mijn verzekeringscontract opzeggen als mijn autoverzekering duurder wordt? Of als ik verhuis? Een nieuwe wagen koop?

Ja, in die gevallen kan je ook laten weten aan je verzekeraar dat je de verzekeringscontract wil opzeggen. Hiervoor heb je 30 dagen de tijd. Een voorbeeld van de opzeggingsbrief vind je hier. Of je vraagt aan je nieuwe verzekeraar om dit in jouw plaats te doen. Als ik ongeval heb gehad, kan ik dan ook mijn verzekering opzeggen (ongeval waarbij je in fout of niet in fout was)?

Autoverzekering opzeggen? Stel automatisch je autoverzekering opzegbrief op en print of verzend deze online via sepastop.eu.

Met sepastop.eu kan je eenvoudig online opzeggen. Je kiest de verzekeraar, je vult je gegevens in, je betaalt een kleine fee voor deze service (want deze opzegbrief moet ook aangetekend worden verstuurd). Je krijgt een code zodat je kan volgen wat er precies gebeurd is-net zoals je een pakje besteld en kan volgen. En dat is het!

Sepastop.eu kan ook gebruikt worden om andere diensten op te zeggen zoals electriciteit, telefoon service, fitness kontrakten, ....

Om een andere autoverzekeraar te vinden, kan je hier de autoverzekeringen vergelijken!

Merk van de wagen :
Model van de wagen :
Brandstof :
Transmissie :
Aantal deuren :
Cilinderinhoud :