Goedkope autoverzekering: welke mogelijkheden kan ik vinden

De premie van een autoverzekering verschilt erg van maatschappij tot maatschappij. Daarbij zijn er nog bijkomende kortingen op het tarief. Lees hier wat je allemaal kan vinden.

- Het basistarief

De prijs van je autoverzekering wordt bepaald door een aantal elementen: je leeftijd, je woonplaats, de plaats waar je werkt, het gebruik van je wagen, je schadeverleden, het vermogen van je wagen en noem maar op. Hierdoor hebben alle verzekeringsmaatschappijen een ander tarief. Het is dus niet eenvoudig te weten welk aanbod voor jou de beste is, welke de goedkoopste autoverzekering is. Daarnaast zijn er nog bijkomende acties die een vermindering op de premie geven. Een overzicht...

- De kilometerverzekering

Rijd je weinig kilometers dan verdien je een vermindering. Sommige verzekeraars hebben dit verwerkt in het basis tarief. Een overzichtje van enkele voorbeelden:

Corona direct: is de enige verzekeraar die je echt per gereden kilometer verzekerd. Je geeft op hoeveel kilometer je zal rijden in het komende jaar. Rijd je minder, dan krijg je een deel terugbetaald, rijd je meer dan betaal je een stukje bij. Voor wie weinig kilometers rijdt, is deze echte kilometerverzekering zeker een voordeel. De controle gebeurt bijna nooit, of bij de herstelling van een wagen bij ongeval. Corona direct kan je onmiddellijk vergelijken op deze site.

Actel direct: geeft een korting als je minder dan 7.500km of 15.000km, met de wagen aflegt. Controle op deze afgelegde kilometers gebeurt bijna nooit of tijdens de herstelling door een ongeval.

Touring Verzekeringen: indien je minder dan 10.000km per jaar rijdt, krijg je ook een korting op de premie. Enkel bij ongeval wordt gekeken of het aantal gereden kilometers juist zijn.

Argenta verzekeringen: rijd je minder dan 12.500km met je wagen, ben je ouder dan 26 jaar, is er geen andere bestuurder jonger dan 26 jaar, dan kan de korting op de premie tot 15% bedragen.

Ethias: rijd je minder dan 10.000km en ben je een goede bestuurder zonder ongevallen (bonus-malus 0 tot 2) kan je een korting krijgen die tot 15% kan oplopen.

Ook P&V, AXA, Partners hebben gelijkaardige kortingen gebasseerd op je gereden kilometers tijdens het jaar.

 

- Naar het werk met de trein of de fiets

Ga je naar het werk met de fiets, trein of bus? Dan kan je ook je voordeel doen en een korting krijgen op de premie van uw autoverzekering.

Touring Verzekeringen: geeft korting op je burgerlijke aansprakelijkheid en omnium premie indien je minstens 5 jaar bij hen verzekerd bent als goede bestuurder. Toon aan dat je een abonnement hebt en dat de werkgever de verplaatsing met de fiets terugbetaald en de korting is in orde. Je betaalt tot 25% minder op je autoverzekering!

Actel: spreekt van een pendelaarstarief dat recht geeft op een korting op het normale tarief.

- Ben je een 50plusser?

Sommige verzekeraars geven je een voordeel indien je 50 plusser bent. Een overzicht.

Corona Direct: Met de 58+ garantie zorg je ervoor dat je levenslang verzekerd kan blijven voor burgerlijke aansprakelijkheid. Zelfs met ongevallen in fout, blijf je verzekerd. De enige voorwaarde is dat je geen ongevallen in fout hebt gehad in de laatste 5 jaren voor uw 58ste verjaardag.

AXA : voor de 50+ generatie belooft AXA een tarief burgerlijke aansprakelijkheid dat 22% goedkoper is dan dat voor een 30-jarige met hetzelfde profiel. Ook geven ze de garantie dat er geen annulatie van het contract zal zijn op basis van de leeftijd.

DVV : Vanaf 60 jaar krijg je bij DVV de Drive for life garantie : dat betekent dat de dekking burgerlijke aansprakelijkheid verworven is voor het leven. De voorwaarde om dit te bekomen : tussen de leeftijd van 55 en 60 jaar niet meer dan drie ongevallen in fout, en niet gedurende drie opeenvolgende jaren

Een wijze raad: de beste autoverzekering vinden aan de beste prijs is niet eenvoudig. Een oplossing: autoverzekeringen vergelijken om de goedkoopste te vinden voor je persoonlijke situatie.

Merk van de wagen :
Model van de wagen :
Brandstof :
Transmissie :
Aantal deuren :
Cilinderinhoud :