Een joker bij een autoverzekering zal je premie niet doen verhogen als je een ongeval hebt veroorzaakt waarbij je in fout bent.

Een joker voor je autoverzekering wat is dat?

Het toepassen van het bonus-malus is totaal vrij geworden sinds 2004. Elke maatschappij past zijn eigen regels toe. Om goede klanten te behouden, krijg je van de maatschappij een joker. De regels verschillen per maatschappij: om een joker te krijgen moet je een goede bestuurder zijn met weinig ongevallen. Je kan die joker dan gebruiken als je toch een ongeval zou veroorzaken. Die joker zal ervoor zorgen dat je premie niet zal verhogen.

Veroorzaak je een ongeval, dan zal je premie normaal verhogen. Men past een bonus-malus toe, waardoor je meer zal betalen voor je autoverzekering. De joker zal ervoor zorgen je premie niet zal verhogen. Je krijgt een joker omdat je bijna nooit een ongeval hebt veroorzaakt.

Hieronder enkele voorbeelden wanneer je een joker krijgt:

-Touring Verzekeringen: als je minstens 2 jaar bonus-malus 0 hebt krijg je een « Joker Safe Driver »

-AXA: heb je bonus-malus 0, dan krijg 2 jokers. Je krijgt ook een joker als je reeds 5 jaar bij AXA verzekerd bent, geen ongeval hebt veroorzaakt en bonus-malus 1,2 of 3 hebt.

-Federale: heb je al 2 jaar op bonus-malus 0, dan verhoogt je premie niet voor 2 ongevallen waarbij je in fout bent.

-Corona Direct: je krijgt een joker als je minstens 5 jaar geen ongeval hebt gehad.

 Ethias: je krijgt een joker als je 5 jaar een bonus-malus 0 hebt.

-Generali: je krijgt 2 jokers indien je 2 jaar bonus-malus 0 hebt.

-Vivium: je krijgt een joker als je 2 jaar bonus-malus 0 hebt. Die krijg je ook als je 5 jaar geen ongeval hebt veroorzaakt.

Deze regels veranderen vaak: vergeet dus niet te vragen of de regels voor het krijgen van een joker nog steeds dezelfde zijn.

Een eenvoudige tip om de tarieven te kennen: vergelijk de tarieven voor autoverzekeringen hier.

Merk van de wagen :
Model van de wagen :
Brandstof :
Transmissie :
Aantal deuren :
Cilinderinhoud :