Is een verzekering voor een jonge bestuurder mogelijk met een aanvaardbare prijs?

Is een verzekering voor een jonge bestuurder mogelijk met een aanvaardbare prijs?

Een verzekering voor een jonge bestuurder is meestal erg duur. Hoe kan je een verzekering vinden voor een jongere aan een aanvaardbare prijs?

De autoverzekering voor een jonge bestuurder van minder dan 26 jaar (autoverzekering jonge bestuurder) is dikwijls erg duur. Volgens de statistieken hebben jongeren immers meer ongevallen. Jonge bestuurders van 18 en 19 jaar, hebben 3 keer meer ongevallen dan het gemiddelde; jongeren van 20 tot 22 jaar hebben 2 keer meer ongevallen. Jonge vrouwelijke bestuurders zijn wat voorzichtiger.

Enkele raadgevingen om een verzekering voor een jonge bestuurder te vinden aan een aanvaardbare prijs.

- Kies een tweedehandswagen, boven een nieuwe wagen

- Kies een wagen die niet te krachtig is (max 65-70kw): dit is ongeveer tot een 1400cc voor een auto op benzine en 1600cc voor een diesel.


Een tweedehandsauto laat je toe om de formule burgerlijke aansprakelijkheid te kiezen. Zo doe je ervaring op met je eerste auto.

Is het toch moeilijk om een geschikte verzekering te vinden aan een aanvaardbare prijs, kijk dan hier welke oplossing er altijd bestaat.

De verzekering nemen op naam van de ouders is dat een oplossing?

Een autoverzekering nemen op naam van de ouders voor de jonge bestuurder, is verboden. In dat geval zou immers de ouder de voornaamste bestuurder van de auto moeten zijn, en de jongere bestuurder de bijkomende bestuurder. In de praktijk is dit echter niet zo, want de jongere bestuurder is eigenlijk de hoofdbestuurder. Bij een ongeval zal de verzekeraar nagaan wie de hoofdbestuurder is, en bij een valse verklaring zal ze de schade verhalen op de jonge bestuurder en/of de ouders.

De bivv heeft een nieuwe brochure gelanceerd voor nieuwe bestuurders met allerlei raadgevingen en tips voor jongeren die net hun rijbewijs gehaald hebben. Een bijlage speciaal voor ouders is ook beschikbaar. Klik hier om deze brochure raad te plegen.

Vind hier de verzekeraar die voor jongeren de beste voorwaarden heeft.