De verzekering mini-omnium of gedeeltelijke omnium verzekert je tegen brand, diefstal en glasbreuk

Wat is een verzekering mini-omnium? Waarom deze formule kiezen ?

De verzekering mini-omnium of partiële omnium versterkt de verzekering burgerlijke aansprakelijkheid. De verzekering burgerlijke aansprakelijkheid blijft de basisverzekering voor elk voertuig. Ze kan worden vervolledigd met een mini-omnium om een betere bescherming te krijgen.

Een verzekering mini-omnium beschermd je voertuig tegen brand, diefstal of glasbreuk: je voertuig zal op die manier beschermd zijn tegen een aantal andere risico's dan ongevallen op de weg.

Er is brand uitgebroken in je wagen:

De verzekering vergoedt de schade aan je voertuig. Het bedrag van de schade bij brand is bepaald in je verzekeringscontract, en hangt onder andere af van de ouderdom van de wagen op het moment van de brand. Indien er geen waarde bepaald is in het contract, zal de schade bepaald worden door een expert.

Als je voertuig gestolen is en niet wordt teruggevonden:

De verzekering vergoedt de schade aan je voertuig. Het bedrag van de schade is bepaald in je verzekeringscontract, en hangt onder andere af van de ouderdom van de wagen op het moment van de brand. Indien er geen waarde bepaald is in het contract van je mini-omnium, zal de schade bepaald worden door een expert.

Als je glasbreuk hebt aan je wagen:

Je kan dan de herstelling laten uitvoeren bij een door de verzekeraar erkende hersteller.

Wanneer kies je voor een mini-omnium of gedeeltelijke omnium verzekering?

De verzekering mini-omnium is bedoeld voor voertuigen die reeds enkele jaren oud zijn, of voor tweedehandsvoertuigen. De waarde van de wagen is dan niet meer hoog genoeg om een volledige dekking omnium te nemen (duurdere maar volledige bescherming van je wagen).

Wat is de premie voor een verzekering mini-omnium of partiele omnium?

De premie voor een mini-omnium zal hoger zijn dan de verplichte verzekering burgerlijke aansprakelijkheid. Maar niet zo duur als de volledige dekking door een omnium verzekering.

Een wijze raad: het is nuttig de premies te vergelijken voor een verzekering mini-omnium. Maar vergelijk ook de waarborgen van een mini-omnium verzekering want er kunnen verschillen zitten in de aangeboden dekking.

Wil je ook de premie berekenen voor jouw autoverzekering?
Je was op zoek naar informatie, en daarom kwam je op deze pagina. Weet je ook dat je soms meer dan 400€ kan besparen op je autoverzekering? Wil je weten wat dit voor jou betekent? Vul dan de vragenlijst in en verras jezelf! Ik bespaar 400€ per jaar en jij?
Merk van de wagen :
Model van de wagen :
Brandstof :
Transmissie :
Aantal deuren :
Cilinderinhoud :