Het schadeattest bij autoverzekering krijgt een digitaal kleedje!

De autoverzekering is een verplichte verzekering. Het is gebruikelijk dat de verzekeraars rekening houden met de schade die iemand heeft veroorzaakt in het verleden.

Hoe meer schade je had in het verleden, hoe hoger de premie zal zijn. Wijzig je dus van verzekeraar, dan zal je een schadeattest moeten voorleggen. Dit attest wordt gegeven door de verzekeraar en bevat alle informatie over de schades die hebt veroorzaakt.

De verzekeraars zijn bij wet verplicht om dit attest af te leveren op het einde van een autoverzekering of wanneer de verzekeringsnemer erom vraagt.

Het schadeattest online!

De verzekeringssector heeft nu een website ontwikkeld – www. carattest.be – waar je dit attest kan downloaden.

Deze website kan je bezoeken vanaf 1 april 2013. Aanloggen zal je moeten doen met je electronische identiteitskaart.

Dan kan je de attesten opvragen van jezelf. Deze attesten worden 5 jaar bewaard in het systeem vanaf de datum van uitgifte van het attest door de verzekeraar burgerlijke aansprakelijkheid.

Daarna worden deze attesten gewist.

Welke attesten kan je vinden op www.carattest.be?

Al de attesten uitgegeven vanaf 1 april 2013 zullen beschikbaar zijn op deze website. Dit betekent dat je niet noodzakelijk de schadegevallen van voor 1 april 2013 kan terugvinden. Sommige verzekeraars zullen die ook opladen, andere dan weer niet.

Is er iets mis met het attest? Dan kan je ook vragen om een rechtzetting van de gegevens. Dat doe je dan met een copie van je identiteitskaart en je aanvraag en stuurt dit naar Datassur. Datassur zal dan de verzekeraar contacteren om de gegevens aan te passen indien nodig.

Besluit: zonder twijfel een hulp om snel actie te kunnen ondernemen. Het is wel de surfer zelf die het initiatief moet nemen. Zo schuiven de verzekeraars weer wat administratie naar je toe….

Om goed verzekerd te zijn tegen een ongeval : kies de goede verzekeringsmaatschappij door het vergelijken van hun offertes.

Merk van de wagen :
Model van de wagen :
Brandstof :
Transmissie :
Aantal deuren :
Cilinderinhoud :