Verkeersinformatie in België

We weten dat er regelmatig files zijn tijdens de ochtend en avondspits in hele wat grote steden inBelgië. Hoe kan je het best geinformeerd zijn over deze toestanden op de wegen?

Wens je te weten hoe het verkeer verloopt vooraleer je de weg op gaat? Waar kan je die informatie vinden? Welke sites kan je hiervoor best gebruiken?

Verschillende sites zijn ter beschikking om te weten waar er verkeersproblemen zijn. Een greep uit het aanbod :

- De site van de federale politie : www.inforoutes.be
Al de incidenten op de wegen worden hier opgesomd. Je kan geen regio selecteren.

- De site van Touringmobilis : www.touringmobilis.be
De incidenten worden op een kaart weergegeven en in real time aangepast. De aard van de incidenten, de juiste gevolgen (aantal geblokkerde rijstroken bvb) en het juiste uur waarop het plaatsvond komen ook aan bod. Deze toepassing is ook toegankelijk via een mobiele applicatie.

- De site Verkeerscentrum : http://www.verkeerscentrum.be 
Op deze site kan je de regios kiezen waar je wenst te reizen. Via kaart, cameras op de wegen en tekst kan je de informatie volgen over hoe het verkeer op de wegen verloopt

Een mobiele versie is ook beschikbaar. Spitsmail geeft je ook informatie over je eigen weg die je aflegt.

- De site Brussel mobiliteit : www.bruxellesmobilite.irisnet.be
De site geeft je toegang tot een interactieve map met alle incidenten, wegenwerken, villo stations, en publieke parkings.

- De site Trafiroutes in Wallonië : http://trafiroutes.wallonie.be/trafiroutes/maptempsreel/
Hier wordt de verkeersinformatie in real time weergegeven. Ook via cameras kan je de situatie life volgen. Uiteraard zijn de wegenwerken ook aangegeven.

Wil je ook de premie berekenen voor jouw autoverzekering?
Je was op zoek naar informatie, en daarom kwam je op deze pagina. Weet je ook dat je soms meer dan 400€ kan besparen op je autoverzekering? Wil je weten wat dit voor jou betekent? Vul dan de vragenlijst in en verras jezelf! Ik bespaar 400€ per jaar en jij?
Merk van de wagen :
Model van de wagen :
Brandstof :
Transmissie :
Aantal deuren :
Cilinderinhoud :