Voorziet je verzekering in een vervangwagen?

Een vervangwagen kunnen gebruiken na een ongeval en gedurende de herstelling van je auto is zeer nuttig. Maar zit dat voordeel in je autoverzekering?

Het beschikken over een vervangwagen na een ongeval kan door je verzekeraar in je autoverzekering voorzien zijn of niet. Sommige verzekeraars voegen deze optie gratis toe aan de burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering, anderen voegen er voorwaarden aan toe of geven deze waarborg als een betalende optie.

Ziehier enkele voorbeelden van voorwaarden die soms worden toegevoegd aan de terbeschikking stelling van een vervangwagen:

- Een vervangwagen maakt deel uit van de waarborg enkel bij een ongeval waarbij je in je recht bent (een ongeval waarvoor je niet in fout bent)

- De vervangwagen is enkel inbegrepen bij een verzekering omnium

- Het bestaan van een juridische bijstandsverzekering bovenop de burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering geeft ook het recht op een vervangwagen

- ...


Het is dus belangrijk goed na te gaan wat de voorwaarden zijn in je autoverzekering opdat je een vervangwagen zou hebben bij een ongeval. Ga er niet van uit dat dit steeds zo zal zijn.

Vergelijk hier de autoverzekeringen om te kijken welke verzekeraar gratis een vervangingswagen ter beschikking stelt.

Merk van de wagen :
Model van de wagen :
Brandstof :
Transmissie :
Aantal deuren :
Cilinderinhoud :