Wat is de verzekerde waarde van je auto in je verzekeringscontract?

In je verzekeringscontract wordt aan je auto een bepaalde waarde gegeven. Dit is de verzekerde waarde. Deze verzekerde waarde is de basis voor het berekenen van de schade bij een ongeval.

De verzekerde waarde van je auto in je verzekeringscontract kan 2 vormen aannemen:

- De werkelijke waarde: dit is de waarde die een expert bepaald. Het is de waarde van de auto op de dag dat de expert de schatting doet. Hoe ouder de auto en hoe meer kilometers de wagen heeft, hoe minder hij nog waard is.

De werkelijke waarde geeft dit bedrag weer.

Wil je meer lezen over de werkelijke waarde, klik dan hier.

 

- De aangenomen waarde of de overeengekomen waarde: bij een nieuwe wagen is het de gewoonte te kiezen voor een waarde die je vastlegt met je verzekeraar. De cataloguswaarde (aankoopwaarde met opties) wordt als basis genomen. Daarna bepaal je hoeveel de auto waard is gedurende de eerste jaren. Je hebt dus geen expert nodig om de waarde te bepalen wanneer er een ongeval gebeurd is.

Wil je meer lezen over de overeengekomen waarde, klik dan hier.

Hoeveel kost een autoverzekering? Bereken hier je autoverzekering!

Wil je ook de premie berekenen voor jouw autoverzekering?
Je was op zoek naar informatie, en daarom kwam je op deze pagina. Weet je ook dat je soms meer dan 400€ kan besparen op je autoverzekering? Wil je weten wat dit voor jou betekent? Vul dan de vragenlijst in en verras jezelf! Ik bespaar 400€ per jaar en jij?
Merk van de wagen :
Model van de wagen :
Brandstof :
Transmissie :
Aantal deuren :
Cilinderinhoud :