De verzekering bestuurder beschermt de bestuurder van de auto

Je hebt een autoverzekering die je auto verzekerd bij ongevallen. Heb je ook aan jezelf gedacht als bestuurder van je auto?

Een autoverzekering beschermt niet de bestuurder van de auto bij een ongeval. Je verzekering burgerlijke aansprakelijkheid of je omnium verzekering dekt de lichamelijke schade van de bestuurder niet bij een ongeval.

Om de bestuurder te beschermen bij een ongeval is er dus de verzekering bestuurder. Deze verzekering zal voor de bestuurder tussenkomen of je in fout bent of niet.

Wie is er beschermd door de dekking bestuurder?

De verzekering bestuurder beschermt de bestuurder van de auto. De andere passagiers in de wagen zijn niet gedekt door de verzekering bestuurder maar wel door de verzekering burgerlijke aansprakelijkheid van de bestuurder of van diegene die het ongeval heeft veroorzaakt.

Wat dekt de verzekering bestuurder?

de medische kosten of hospitalisatiekosten door een ongeval (in fout of niet in fout). Dit bedrag is dikwijls beperkt tot 2.500€ of 12.500€ en is vermeld in je contract.

- bij invaliditeit van de bestuurder zal een kapitaal worden betaald

- bij overlijden van de bestuurder zal een kapitaal betaald worden aan de familie van de bestuurder

- bij arbeidsongeschiktheid van de bestuurder: het gebrek aan inkomen kan geheel of gedeeltelijk worden betaald door de verzekering bestuurder

Elke verzekeringsmaatschappij bepaalt welke waarborgen zijn opgenomen in de verzekering bestuurder, voor welke bedragen, en wat de prijs hiervan is.

Een wijze raad: kijk dus na of deze waarborg verzekering bestuurder is opgenomen in de autoverzekering. Om te vergelijken, klik hier!

Merk van de wagen :
Model van de wagen :
Brandstof :
Transmissie :
Aantal deuren :
Cilinderinhoud :