Een diefstalverzekering om je te beschermen tegen de diefstal van je wagen?

Hebt u eraan gedacht je wagen tegen diefstal te verzekeren? Waaruit bestaat deze verzekering diefstal?

De diefstalverzekering, zoals ook de brandverzekering, voor je auto is een waarborg die begrepen is in je verzekering mini-omnium of je verzekering omnium.

Welke dekking voor de verzekering diefstal / waarborg diefstal is opgenomen in je autoverzekering?

- Bij poging tot diefstal, zal de schade aan je wagen terugbetaald worden.

- Bij diefstal van je auto, en als de auto niet wordt teruggevonden: terugbetaling van de waarde van je auto op basis van de leeftijd van de wagen op het ogenblik van de diefstal. In je polis is de waarde van je auto bepaald op basis van de aangenomen waarde of de werkelijke waarde.

- Bij diefstal van je auto en als die wordt teruggevonden: de schade aan de auto wordt terugbetaald.

- Wanneer de sleutels van de auto worden gestolen, worden de kosten van de herprogrammering van de auto door de garagist gedekt.


In de diefstalverzekering is er steeds een vrijstelling of franchise voorzien. Een vrijstelling of franchise is het bedrag dat niet door de verzekeraar wordt betaald, maar door jezelf moet worden betaald. Dit bedrag kan een vast bedrag zijn, of een percentage van de verzekerde waarde van het voertuig (bijvoorbeeld 3%).

Kan een verzekering diefstal geweigerd worden door de verzekeraar?

Inderdaad, soms kan een verzekeraar de verzekering diefstal weigeren.

- De auto moet over een erkend alarm beschikken. Als je een dure wagen hebt, zal het alarm van betere kwaliteit moeten zijn.

- Er moet een garage zijn om de wagen te stallen.

Een wijze raad: Ga na of de waarborg diefstal in je autoverzekering is opgenomen en vergelijk de vrijstelling en de waarborgen van de verschillende verzekeraars.

Merk van de wagen :
Model van de wagen :
Brandstof :
Transmissie :
Aantal deuren :
Cilinderinhoud :