Wat is een waarborg BOB?

Sommige verzekeringsmaatschappijen laten je toe de waarborg BOB toe te voegen aan je autoverzekering

Wanneer je wat teveel hebt gedronken en je laat Bob of Bobette met je wagen rijden, wie zal dan de schade betalen bij een ongeval?

Normaal is de schade aan je eigen voertuig alleen vergoed als je een omniumverzekering hebt afgesloten. Heb je die niet dan is de schade aan je eigen voertuig niet gedekt als je een ongeval in fout hebt. Bob moet dan zelf de schade betalen aan de eigenaar van het voertuig.

Sommige maatschappijen hebben dan het intiatief genomen om een waarborg BOB bij te voegen bij de polis. Deze waarborg BOB vergoedt de schade aan het voertuig bestuurd door de BOB.

Alles is echter niet gedekt door de BOB waarborg. De lichamelijke schade van de bestuurder, in dit geval de Bob dus, is niet verzekerd. In de burgerlijke aansprakelijkheid is de bestuurder nooit gedekt, tenzij je een verzekering bestuurder afsluit.

De maatschappijen die deze waarborg BOB voorstellen zijn : P&V, Actel Direct, Vivium, Baloise Insurance, Ethias, BNP Paribas Fortis,..

De meeste onder deze maatschappijen stellen deze waarborg voor zonder enige bijpremie. Maar opgelet ; er zijn heel wat regels die moeten opgevolgd worden om van de waarborg te genieten. Lees dus goed de voorwaarden van je verzekeringscontract om te weten wanneer de waarborg BOB werkelijk speelt.

U bent op zoek naar een autoverzekering die u zo best mogelijk dekt? Vergelijk de verschillende autoverzekeringen hier!

Merk van de wagen :
Model van de wagen :
Brandstof :
Transmissie :
Aantal deuren :
Cilinderinhoud :