Wat moet je doen bij een overstroming waarbij je woning schade oploopt?

Je bent slachtoffer van een overstroming en hebt waterschade in je huis. Zal je brandverzekering tussenkomen? Wat moet je doen?

Sinds 2007, zijn ook de overstromingen gedekt door een brandverzekering. Hiervoor is het niet nodig dat een overstroming als natuurramp moet worden erkend opdat de verzekering zou tussenkomen.

Welk stappen moet je zetten om een vergoeding te krijgen bij een overstroming?

- Verwittig zo snel mogelijkje verzekeraar. De verzekeraar zal dan een dossier openen en een expert sturen om de schade te schatten.

- Probeer de schade van de overstroming zo beperkt mogelijk te houden ; haal zoveel mogelijk de voorwerpen uit het water of inde buurt vanhet water, bescherm  de meubelen tegen het water, zet de electriciteit af...

- Maak een lijst van alle schade

- Maak foto's van de schade aan de het gebouw en aal de inboedel. Hoe vollediger je dossier is, hoe sneller de schadevergoeding zal kunnen geregeld worden.

- Zoek al de mogelijke bewijstukken van de voorwerpen die schade hebben geleden. Indien je geen stukken meer hebt, maak dan een beschrijvende lijst van de voorwerpen.

Opmerking: het kan dat bijkomende schade wordt geconstateerd nadat de expert langs is gekomen. Deze mag ook aan de verzekeraar worden aangegeven worden.

Bescherm je woning tegen overstromingen en denk eraan een brandverzekering te onderschrijven.