De fietsomnium : de ideale fietsverzekering voor je nieuwe fiets!

Fietsen is gezond. En met de electrische fiets moet je geen krachtpatser zijn om een heuveltje te nemen of tegen de wind in te rijden. Met de fietsomnium, de nieuwe fietsverzekering, blijf je verzekerd voor je fiets en hulp onderweg!

Alle dagen komen we ze tegen : de electrische fiets. En de bestuurders hebben alle leeftijden. En voor je gezondheid kan dit alleen maar deugd doen. De sportievelingen kiezen dan weer voor een citybike, een mountainbike of koersfiets. Die laatste categorie zien we vaak in het weekend. 
Maar zo'n fiets kost al gauw 1000€ tot 3000€. Die investering wil je niet verliezen. Daarom is een fietsomnium de ideale oplossing. 

Voor alle soorten fietsen!
De fietsomnium of fietsverzekering, geldt voor alle soorten fietsen die je aankoopt (niet voor wedstrijdfietsen, maar dat begrijpen we wel) en al je tripjes hiermee. Ben je zondagfietser, pendelaar, triatleet? Dan is de fietsomnium iets voor jou. 

Ook voor je accessoires!
Heb je een fietscomputer? Uiteraard heb je een deftig slot op je fiets. En wellicht ook een reistas achterop. Dat wordt allemaal mee verzekerd

Pech gedurende een ritje? Bijstand en pechverhelping inbegrepen met de fietsomnium!
Bij pech in heel België, tot 15 km buiten de landsgrenzen, kan je beroep doen op deze bijstand. Je fiets wordt hersteld, of als dat niet kan, brengt men je terug naar je vertrekpunt. De wisselstukken zij niet verzekerd door deze bijstandsverzekering. 

Welke dekkingen kies je?
Je hebt de keuze tussen 
a)diefstal van je fiets, schade aan je fiets (omnium) en bijstand
Door de dekking omnium is ook de schade verzekerd als je valt met je fiets. 
b)diefstal van je fiets en bijstand 

Vrijstellingen? Ja maar heel beperkt. Bij diefstal gelden de volgende regels:
-voor een electrische fiets is er geen vrijstelling
-voor je racefiets of mountainbike is de vrijstelling 20% van de verzekerde waarde. Voor een mountainbike van 2000€ is dat dan 400€.
Bij je omnium of eigen schade 
-voor je electrische fiets is de vrijstelling 25€, bij je racefiets of mountainbike is dit 10% van de verzekerde waarde (minimum 50€). 

Vergoeding in natura bij je fietshandelaar.
Als je schade hebt, zal je fietshandelaar je verder helpen en beroep doen op de verzekering.  Ofwel zorgt hij voor de herstelling, ofwel krijg je een nieuwe fiets. 

Deze verzekering wordt je aangeboden door Callant. De Callant  fietsomnium is een begrip. Onderschrijf dan snel deze formule als je fiets nieuw is of maximum 1 jaar oud.