De verzekeringsgids voor hospitalisatieverzekeringen : alles wat je wil weten over hospitalisatieverzekering!

Zijn er verschillende soorten hospitalisatieverzekering? Kan ik bij mijn ziekenkas ook gaan? Waar moet ik op letten als ik een hospitalisatieverzekering wil onderschrijven? Hoe werkt dit practisch als ik gehospitaliseerd zal worden? Wat is assurcard? Dit en nog veel meer kan je vinden in deze gids.

De sociale zekerheid omvat ook de terugbetaling van een verblijf in een hospitaal en dit volgens de regels die door de sociale zekerheid zelf zijn voorzien.

Omdat de sociale zekerheid, via de ziekenkassen of mutualiteiten niet alle kosten vergoeden, kan het nuttig zijn een hospitalisatieverzekering te nemen op individuele basis. Soms kan je de hospitalisativerzekering ook nemen via je groepsverzekering.

Om die keuze te maken en een contract hospitalisatieverzekering te onderschrijven moet je nagaan welke formules hospitalisatieverzekering mogelijk zijn en welke prijs de hospitalisatieverzekering kost. Ook kan het zijn dat je een stageperiode moet doorlopen.

De practische regeling in een hospitaal wordt ondersteund door de Assurcard : een systeem van derde betaler. Zo draag jij niet direct de kosten van de hospitalisatie, maar zal de verzekeraar de facturen ontvangen en voor je regelen.

Het is ook aangewezen om na te gaan of de verzekeraar een politiek hanteert om de prijzen van de hospitalisatieverzekering niet te fel te laten stijgen als je ouder zal worden.

Al deze elementen en nog veel meer, kan je in deze gids voor hospitalisatieverzekeringen vinden.