Hospitalisatieverzekering via de groepsverzekering van je werkgever.

Heb je een groepsverzekering bij je werkgever ? Dan is de kans groot dat je ook een hospitalisatieverzekering kan afsluiten

Bijna 80% van de belgen hebben een hospitalisatieverzekering bovenop de verplichte verzekering via de ziekenkas.

Je hebt een aantal voordelen als je je hospitalisatieverzekering bij je werkgever kan afsluiten :

- Je hebt zeker een prijsvoordeel : de premies voor een hospitalisatieverzekering zijn laag. Je kan je familie (partner en kinderen) ook verzekeren voor een lage premie. We spreken hier over een premie van een 10-tal euro per maand voor een volwassene en ongeveer de helft voor een kind.

- De verzekeraar is verplicht je te verzekeren. Neem je een privé-verzekeraar, dan kan die verzekeraar je weigeren omdat je gezondheidstoestand niet goed is.

- Bij het einde van je groepsverzekering, is de verzekeraar hospitalisatie verplicht je een voorstel te doen om je verzekering hospitalisatie verder te zetten wanneer je de werkgever verlaat. Dit is belangrijk want het is niet eenvoudig een verzekeraar te vinden die je wil verzekeren voor hospitalisatie als je bijvoorbeeld op 65 jaar op pensioen vertrekt. Meestal is de premie ongeveer 3 keer de premie die je als werknemer moet betalen.

Als nadeel zou je kunnen stellen dat de hospitalisatieverzekering gekozen is door de werkgever, en dus heb je niet de vrije keuze om sommige opties te nemen die je als particulier wel zou gekozen hebben.