De verzekeringsgids voor levensverzekering: alles wat je wil weten over levensverzekeringen!

Wat is een levensverzekering? Welke waarborgen kan je kiezen? En de fiscaliteit?

De levensvezekering is een verzekeringscontract dat je afsluit met een verzkeraar.

Je moet dan een keuze maken tussen de verschillende waarborgen die je wenst : hoeveel wens je te verzekeren bij overlijden, hoeveel wens je te sparen?  Wens je ook bijkomende waarborgen?

Naast de keuze van de waarborgen van een levensverzekering kan je ook een keuze maken tussen het type verzekering : wil je een klassieke levensverzekering (waar premies en verzekerde kapitalen verbonden zijn) of wil je meer vrijheid voor je premiebetalingen en een universal life verzekering onderschrijven? Ook hier kan je keuzes maken.

Kies je voor veiligheid of wil je meer risico nemen? Dan kan je kiezen voor een product van tak 21 of tak 23.

Sommige levensverzekeringen laten je toe om ook te profiteren van fiscale voordelen. Dat wil je zeker ook overwegen. Maar aan fiscale voordelen zijn ook gevolgen verbonden : er zal dan ook een belasting op het kapitaal leven of een belasting op het kapitaal overlijden zijn op het einde. Beide elementen overwegen is noodzakelijk om een goede keuze te kunnen maken.

Zoals bij alle producten zijn er ook kosten verbonden bij een levensverzekeringsproduct. Een overzicht van deze kosten maakt ook deel uit van onze gids.