Het kapitaal leven bij een levensverzekering.

Bij een levensverzekering kan je de bedoeling hebben om een kapitaal bijeen te sparen

Een levensverzekering geeft de mogelijkheid om te sparen, om een kapitaal op te bouwen. Je betaalt regelmatig je premies en op die manier kan je een kapitaal samenstellen op de vervaldag van de polis.

Om deze reden zijn de levensverzekeringen een perfect middel om een kapitaal te sparen voor je pensioen. In veel gevallen zal de eindvervaldag van de polis ook je 65ste verjaardag zijn. Je trekt dan, als begunstigde bij leven van je polis het kapitaal dat je kan toelaten om bij je pensioen te voegen.

De verzekeraar werkt als volgt:

- Wanneer je de premie betaalt, zal de verzekeraar er kosten vanaf houden en eventueel belastingen

- De rest van de premie zal dan gebruikt worden voor de betaling van de waarborg overlijden

- Wat er overblijft van de premie zal dan worden gespaard om zo je kapitaal leven op te bouwen voor op het einde van de polis.

Wil je meer sparen voor je kapitaal leven op je 65ste? Dan zal je de premie moeten verhogen. Hoe meer je betaalt hoe hoger je kapitaal zal zijn.

Maar...hoeveel zou het liefst sparen? Hoeveel kan je sparen en hoeveel zal dat opbrengen? Zal je dan voldoende kapitaal hebben om bij je pensioen te voegen? De financiële planner kan je hierbij helpen. Hij zal je volledige situatie bekijken en uitzoeken wat het beste is. Lees hier meer over de financiële planner.