Een nieuwe mobilhome kost al gauw wat geld. Je goed verzekeren is dan zeker nodig.

Je hebt net een nieuwe mobilhome gekocht. Dan doe je er goed aan om die te verzekeren. Een omnium verzekering is danop zijn plaats !

De waarborg omnium zal de schade vergoeden aan je eigen mobilhome bij een ongeval. Het maakt niet uit of je in fout bent of niet


Je motorhome is verzekerd tegen om het even welk ongeval en vandalisme.
Brand, diefstal, glasbreuk, hagelschade, natuurkrachten, aanrijding met dieren : dergelijke schadegevallen kunnen zowel onderschreven worden in een volledige als in een gedeeltelijke omniumverzekering. De wettelijk verplichte koplampen, achterlichten en de spiegels zijn gedekt in glasbreuk. De luifel, zelfs uitgerold, is verzekerd in stormschade !!Als u een omnium hebt, wordt u sneller vergoed als er betwisting is over de aansprakelijkheid of als het schadegeval zich in het buitenland voordeed.

Tussen de verschillende polissen op de markt kunnen er grote verschillen zijn in de dekking en de manier van schadeloos stellen.


Meestal is er ook sprake van een vrijstelling. De vrijstelling is het bedrag dat de verzekeraar niet zal betalen. Dat bedrag zal je ten alle tijden zelf moeten betalen. Alleen als de schade hoger is dan de vrijstelling, zal de verzekeraar tussenkomen
In de praktijk zal deze vrijstelling soms 500€ tot 1000€ kunnen zijn. Hoe hoger de vrijstelling, hoe lager de premie die je moet betalen. 


Je kan kiezen tussen de werkelijke waarde en de overeengekomen waarde als basis van de verzekering. 
De werkelijke waarde wordt bepaald door een expert en daar ontstaan dikwijls betwistingen over. De expert schat immers de waarde van het voertuig op het moment van de schade.
Je kan je mobilhome ook laten verzekeren voor een aangenomen waarde. In dit geval komt u vooraf met de verzekeraar overeen welke waarde uw mobilehome zal hebben in geval van total loss of diefstal. U kiest beter voor een overeengekomen waarde.  Zo is er geen bron van discussie over de waarde van je mobilhome. 
De omnium verzekering is geen verplichte verzekering. De burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering mobilhome is dit wel. 


Er bestaan nog meer practische mogelijkheden om met een gerust gevoel te vertrekken op reis. Als je een ongeval hebt onderweg, er worden dingen gestolen uit je mobilhome of je hebt een zieke medepassagier, dan kan je ook al flink worden geholpen door een juridische bijstandsverzekering mobilhome, een reisbijstandsverzekering mobilhome of een verzekering voor de inhoud van je mobilhome


Het is altijd nuttig om ook een verzekeringsspecialist onder de arm te nemen. Hij kan je helpen met de keuzes. Onze specialisten mobilhome kan je hier vinden.