Een goed onderhoud van je mobilhome!

Wil je lang genieten van je mobilhome is een lenteschoonmaak en regelmatig onderhoud een belangrijk stap!

Welke zaken moeten je aandacht krijgen om lang te genieten van je mobilhome?


Buitenkant: was de mobilhome grondig. Zo ontdek je alle kwaaltjes. Gebruik een hogedrukreiniger enkel op afstand. Naden kunnen verduurd zijn en moeten worden vervangen. Waxen is een bezigheid die wat tijd vergt maar beschermt je mobilhome perfect. Scharnierpunten  van alle deuren , koffer, fietsendrager…smeren met olie.


De stroom: na een lange rustperiode hebben de batterijen een goede oplaadbeurt nodig.  Kontroleer alle toestellen op hun werking.


Water: de watertank kan je reinigen met de hand of een product. Laten intrekken en goed spoelen. Zijn er lekken aan de pomp of de filter ? Reinig ook de afvaltank.


Gascontrole:  doe je door druk op de leidingen te zetten en te meten of deze druk wegvalt. Een nanometer leest die druk in de leiding. 


Banden: kijk na of de banden teveel slijtage hebben. Zijn er schuinaflopende vlakken? Is de bandenspanning juist? De groeven moeten 6mm diep zijn. Banden van meer dan 6 jaar moeten vervangen worden


Olie: kijk de oliestand na. Vervang remolie minstens om de 2 jaar. 


Luifels: smeer de contactpunten met olie of vet.


Scharnieren van kasten: smeer deze met fijne machineolie


Waterlekken
: kijk na in de hoeken van de ramen, koepels en dichtingen naar vochtringen. Kijk bij regen na of er problemen zijn. 


Draaischuiven: spuit wat vet op de scharnieren zodat ze optimaal blijven draaien. 


Kunstramen: indien ze dof worden, strepen of krassen vertonen kan je ze best kuisen met koperpoets. 


Is alles nagekeken? Dan ook niet vergeten je verzekeringen even te checken. Heb je nu een omnium verzekering mobilhome? Of wil je overstappen naar een mini-omnium mobilhome? Misschien heb je een klein ongevalletje gehad en heb je ervaring opgedaan om dat allemaal geregeld te krijgen; dan toch een juridische bijstandsverzekering mobilhome nemen? Een van de reisgenoten is ziek geworden; nu begrijp je dat het misschien beter is om toch die reisbijstandsverzekering mobilhome te overwegen? 
Wil je voor dit alles een specialist raadplegen? Onze verzekeringsspecialist mobilhome kan je hier vinden