Met een mobilhome ben je vaak in het buitenland. Een juridische bijstandsverzekering is dan geen luxe.

Een conflict omtrent de aansprakelijkheid bij een ongeval in het buitenland is dikwijls een juridisch kluwen.

Met een juridische bijstands verzekering zal de verzekeraar zorgen voor de tussenkomst van een advocaat om de schade te regelen van een ongeval. 
Belgische verzekeraars hebben afspraken met elkaar om schade zo snel mogelijk te kunnen regelen. Met buitenlandse verzekeraars bestaan die afspraken niet. Heb je dus een schade in het buitenland- wat met je mobilhome zeker kan gebeuren- dan is de inschakeling van een advocaat bijna noodzakelijk. 


De maatschappij voorziet een bepaalde vergoeding per geschil. Ze zorgt voor uw strafrechterlijke verdediging en voor uw verhaal ten opzichte van de aansprakelijke personen zodat u de schade vergoed krijgt.


De rechtsbijstand is onmisbaar voor de recuperatie van de fondsen bij een ongeval in het binnen of buitenland. Indien een procedure nodig is, kunt U zelf een advocaat kiezen.


Rechtsbijstandsformules bestaan in beperkte en uitgebreide vorm. Voor een motorhome is het aangewezen een uitgebreide rechtsbijstand te nemen. Zo heb je de beste juridische bijstand als je een ongeval hebt in het buitenland. En dat is aan te raden ; je kent de taal niet voldoende, ook de gewoontes zijn vreemd. 


Deze rechtsbijstandsverzekering kan je krijgen als een aanvulling bij je burgerlijke aansprakelijkheid mobilhome, mini-omnium verzekering mobilhome of omnium verzekering mobilhome


Wil je echt alles weten over de keuzes die je best maakt, dan kan je ook te rade gaan bij de verzekeringsspecialisten mobilhome. Die kan je hier vinden