Rij je op de weg, dan is een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid verplicht. Ook voor een mobilhome of motorhome.

De burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering is een must voor elke bestuurder van een voertuig.

De burgerlijke aansprakelijkheid is in ons land en europa verplicht. Elke wagen en dus ook een mobilhome moet verzekerd zijn in burgerlijke aansprakelijkheid. 


Wanneer je een ongeval hebt veroorzaakt en je bent in fout, zal je een aangifte moeten sturen van het ongeval naar je verzekeraar. Je verzekeraar zal dan in jou plaats de schade vergoeden aan het slachtoffer. 


Dit kan de materiële schade zijn aan de wagen van het slachtoffer, of de lichamelijke schade aan de inzittenden van het voertuig van het slachtoffer


Heb je zelf ook een aantal personen die met je mee reizen? Dan kunnen ook zij schade opgelopen hebben met het ongeval. Met de dekking inzittenden, zullen ook zij verzekerd zijn voor de schade die je zou veroorzaken aan hen, met je mobilhome. Vrienden of familie die met je mee reizen zijn op die manier dan ook gedekt. 


Verhuur je de mobilhome ? Dan zijn de regels anders


De prijs van de burgerlijke aansprakelijkheid van een mobilhome is dikwijls zeer gunstig als je ook je gewone personenauto verzekerd bij dezelfde verzekeraar of makelaar. Met deze combinatie van de verzekering voor je mobilhome én de verzekering voor je personenwagen, zal de je zeker niet teveel betalen. 
Maar naast deze verplichte verzekering heb je nog een aantal andere mogelijkheden : je kan ook kiezen voor een mini-omnium mobilhome of omnium verzekering mobilhome. Eens je op reis bent kan een juridische bijstandsverzekering mobilhome en een reisverzekering mobilhome zeer nuttig zijn en soms wel noodzakelijk. 


Om alle mogelijkheden te overwegen, is de bijdrage van een specialist een goede keuze. Daarom raden we je aan met deze verzekerings specialist mobilhome in zee te gaan.