De verzekering burgerlijke aansprakellijkheid moto of ba moto

De verzekering ba moto is de verplichte verzekering burgerlijke aansprakelijkheid voor alle voertuigen die zich op de openbare weg bevinden.

De verzekering ba moto is een verplichte verzekering voor elke moto. Deze verzekering ba moto, komt tussen om schade te vergoeden aan derden. Dat kan materiële schade zijn aan een voertuig of een eigendom van een derde, ofwel lichamelijke schade aan een derde. 

- Een ongeval in fout: je verzekering burgerlijke aansprakelijkheid of ba zal de materiële of lichamelijke schade vergoeden veroorzaakt aan derden

Deze verzekering ba moto, komt niet tussen voor je eigen schade als je in fout bent

Dus je eigen lichamelijke schade, of materiële schade aan je moto zullen in dat geval niet door de verzekeraar vergoed worden.

Dat kan je verhelpen door een verzekering bestuurder moto te onderschrijven; dan zal je eigen lichamelijke schade wel worden vergoed als je in fout bent. 

- Een ongeval in je recht: je eigen verzekering ba moto komt dan niet tussen. De verzekering van de persoon die in fout is, zal dan tussenkomen om je schade (lichamelijke of materiële) te vergoeden

Sommige verzekeraars stellen je ook een bijstandsverzekering moto voor om ten gevolge van een ongeval je moto te depanneren en te slepen naar de garage. 

Je bent op zoek naar een verzekering ba moto? Vergelijk de tarieven van ba verzekering voor moto op mefirst.be!