De verzekering mini-omnium voor je moto of een omnium verzekering voor je moto? Bestaan deze verzekeringen voor je moto?

De omniumverzekering moto bestaat niet zoals we dat voor een auto kennen. Een moto kan je verzekeren tegen diefstal en brand, maar niet tegen glasbreuk of stoffelijke schade. We spreken dus meer over een mini-omnium voor een moto dan een omniumverzekering.

Het is mogelijk om je moto te verzekeren tegen diefstal en brand. Je kan het vergelijken met een mini-omnium of partiele omnium. 

1/ De diefstal verzekering van de moto

Je moto zal verzekerd zijn tegen :

- de diefstal van je moto en de schade aan je moto tengevolge van een poging tot diefstal

- de diefstal van de moto die samengaat met lichamelijk geweld, en de schade aan je moto ten gevolge van de poging tot diefstal met geweld. 

- de diefstal van je sleutels zal door de meeste maatschappijen gedekt zijn. Het moet wel om diefstal van je sleutels gaan ; het verliezen van je sleutels door ze achter te laten op een publieke plaats is niet gedekt. 

2/ De brandverzekering van je moto

De verzekeraars zullen de schade vergoeden aan je moto door brand. Sommige maatschappijen breiden die dekking uit tot schade door een ontploffing of blikseminslag.

Wanneer diefstal of brand gedekt is, zal er ook steeds sprake zijn van een vrijstelling. Deze vrijstelling (het deel van de schade dat je zelf moet betalen) is verschillend van maatschappij tot maatschappij. Soms gaat het over een vast bedrag, soms kan het ook een bepaald percentage zijn

Het verzekeren van je moto tegen diefstal en brand is niet verplicht, enkel de burgerlijke aansprakelijkheid moto is verplicht.

Je wenst je moto in mini-omnium te verzekeren? Vergelijk hier de tarieven van de mini-omnium verzekering voor een moto!