Vergeet niet een verzekering motobestuurder te onderschrijven

Als motorijder is het belangrijk jezelf als bestuurder van de moto te verzekeren. Vele maatschappijen bieden deze verzekering aan om ook de bestuurder te beschermen.

De verzekering burgerlijke aansprakelijkheid voor je moto, zal geen lichamelijke schade dekken voor jezelf indien je in fout bent bij een ongeval. De verzekering bestuurder moto is dus onmisbaar om jezelf te beschermen tegen de gevolgen van een ongeval als je in fout bent. 

De verzekering bestuurder moto zal dus enkel tussenkomen voor de schadevergoeding aan de bestuurder van de moto. De passagier op de moto is gedekt door de verzekering ba moto

De verzekering bestuurder moto dekt : 

- de medische kosten en hospitalisatiekosten

- in geval van arbeidsongeschiktheid zal een kapitaal betaald worden aan de verzekerde

Bij overlijden van de verzekerde :

- de terugbetaling van de begrafeniskosten

- de morele en economische schade zal worden vergoed aan de rechthebbende van de verzekerde. 

Sommige maatschappijen bieden formules aan die meer schade zullen dekken voor de bestuurder. Zo kan ook gedekt zijn :

- Broek, vest en specifieke motokleding

- Botten

- De helm

- De handschoenen

- De versterkende bescherming voor de ruggegraat

In dat geval zal de verzekeraar een bewijs van aankoop van het materiaal vragen. Ook moet je een bewijs van de schade kunnen voorleggen door het ongeval (bijvoorbeeld een foto). De vergoeding van de verzekeraar kan degressief zijn in functie van de ouderdom van de uitrusting. Meestal is er een maximale vergoeding voorzien (bijvoorbeeld 1200€). 

Denk eraan jezelf ook te beschermen als bestuurder van je moto. Met de verzekering bestuurder moto ben je veilig onderweg

Is de verzekering motobestuurder inbegrepen in de motorverzekering? Vergelijk de motoverzekering om het te weten te komen.