Waar kan je producten pensioensparen vinden?

Wie kan je helpen als je wenst te starten met het pensioensparen? Dat hangt uiteraard af van het type pensioensparen dat je kiest.

Indien je kiest voor een pensioenspaarverzekering kan je terecht bij je makelaar of je verzekeringsmaatschappij. De pensioenspaarverzekering geeft je, in het algemeen, een jaarlijks gewaarborgd rendement, je neemt dus geen enkel risico. Alle stortingen zullen intrest opbrengen. Je kapitaal op de vervaldag zal dus gewaarborgd zijn, het kan niet verminderen of verloren gaan. 


Kies je voor een pensioenspaarrekening, dan kan je terecht bij je bank. De bank zal je spaargeld dan op de beurs investeren, met meer of minder risico, volgens de keuze van het fonds. Deze pensioenspaarrekening geeft je dus geen gewaarborgd rendement, maar een resultaat dat afhangt van de evolutie van de beurs. Het eindkapitaal is dus niet gekend op voorhand. De situatie van de beurs zal bepalen op je vervaldag hoeveel het kapitaal zal zijn dat je ontvangt op dat moment. 


De verzekeringsmaatschappijen en banken stellen verschillende formules pensioensparen voor. Volgens je profiel kan je kiezen tussen verschillende formules. Wens je alle risico's te mijden? Kies dan voor een pensioenspaarverzekering bij de verzekeraar!


Om de pensioenspaarverzekeringen te vergelijken, ga op onze vergelijkingssite !