Andere bijstand: nog meer producten om je te beschermen als je op reis gaat

Bijstandsproducten voor diegenen die op reis vertrekken bestaan in vele vormen en soorten. Ontdek er hier nog andere:

- Repatriering van je bagage naar België

- Repatriering van je huisdier (kat, hond)

- Laten opsturen van brillen of medicamenten indien ze niet beschikbaar zijn ter plekke

- Vervangen van reisdocumenten 

- Vervanging van identiteitsbewijzen: eerst moet je de aangifte doen bij de politie. Via de bijstandsverzekeraar kan je te weten komen waar je de belgische ambassade of consulaat kan vinden. Wanneer je dan naar de ambassade of het consulaat van België gaat met een copie van het proces-verbaal van de politie en 2  identiteitsfotos, kan men je een voorlopig identiteitspapier geven. Eventuele kosten die hiermee gepaard zouden gaan, kunnen door de bijstandsverzekering worden terugbetaald. 

- Overbrengen van dringende boodschappen (bij ziekte of ongeval,..)


Opgelet, deze opties maken niet automatisch deel uit van je reisverzekering! Kijk goed de voorwaarden na en beslis welke waarborgen je wil toevoegen aan je reisverzekering. 


Sommige waarborgen kunnen nog worden toegevoegd aan je reisverzekering, maar zijn niet automatisch opgenomen in het pakket:


- Wijziging van de data van de reis: de annulatieverzekering komt dan tussenbeide voor de eventuele kosten voor de wijziging van de datum van aankomst of vertrek

- Een reis als compensatie: indien je reis wordt onderbroken kan je een compenserende reis in de vorm van een cadocheque. Hiermee kan je later een nieuwe reis boeken.

- Terugbetaling van een skipas of skilessen: zal meestal worden beperkt tot een bepaald bedrag

- Terugbetaling van duiklessen, lessen jet-ski en andere vormen van ontspanning kunnen in het contract worden opgenomen.