Wat is de prijs van een reisverzekering?

Een reisverzekering kan uit verschillende opties bestaan. Afhankelijk van de aanwezigheid van al deze opties, zal ook de prijs verschillend zijn.

Het is moeilijk om een prijsvork te bepalen voor de reisverzekering. Een reisverzekering of reisbijstand, bestaat uit een groot aantal opties. De prijs is natuurlijk erg bepaald door de al of niet aanwezigheid van deze opties.


Bijvoorbeeld, de prijs van een tijdelijke reisverzekering die vrij volledig is, dit wil zeggen met bijstand aan personen, bijstand aan het voertuig en een annulatieverzekering, zal om en bij de 6% tot 8% van de kost van de reis bedragen. 

De annulatieverzekering en de optionele compensatiewaarborg kosten ongeveer 4% tot 5% van de kost van de reis. 


Voor een jaarlijke reisverzekering mag je algauw tot 200€ rekenen voor de bijstand personen en bijstand voertuig. Voeg je ook de annulatieverzekering erbij zal je tussen 300€ en 400€ uitkomen volgens de gekozen formule. 


Om voor je specifieke situatie de prijs te kennen, ga dan naar de pagina met de partners reisverzekeraars en vraag een online offerte en onderschrijf online het contract als je je keuze hebt gevonden. 

Vergeet niet de verschillende opties te bekijken om je mening te vormen. 


Reis je veel of regelmatig? Dan is een jaarlijks contract zeker het overwegen waard tegenover een tijdelijk contract !