De reisverzekering of reisbijstandsverzekering in de praktijk

Waaruit bestaat een reisverzekering? Waarom dit soort verzekering onderschrijven en wat is precies gedekt?

Wanneer je op reis vertrekt naar het buitenland, kan je betrokken worden in een ongeval, ziek worden, of iets anders meemaken. Om dan zijn plan te trekken in het buitenland, waar je niet echt weet op wie beroep doen om je te helpen. Bij een ongeval of ziekte, kan je misschien terugkeren naar België zoals je had voorzien bij het vertrek (niet op de juiste datum, of niet met hetzelfde vervoermiddel). Voor je familie en jezelf moet je dan een oplossing vinden om wat langer te blijven of om op een andere manier terug te komen. Het is dus soms nuttig om op een bijstand te kunnen rekenen in het buitenland, zeker als je bijvoorbeeld de taal van dat land niet spreekt. 

Een reisverzekering is dus aan te raden, zo kan je met een gerust hart vertrekken. Waaruit bestaat een reisverzekering? Wat is er precies in gedekt? 


Er bestaan verschillende formules van een reisverzekering of reisbijstandsverzekering, we geven dus hier een overzicht van wat deze verzekering dekt: 


- Bijstand aan de personen: dit is de hulp die wordt geboden indien iemand ziek wordt, een ongeval heeft of zou overlijden. De juiste waarborgen en bedragen zijn verschillend volgens de formule die je kiest en volgens de verzekeraar. 

- Bijstand aan de wagen: dit is de hulp die kan geboden worden voor je wagen waarmee je reist, en aan de passagiers van de wagen.

- Annulatieverzekering voor de reis : in sommige gevallen moet je soms je reis annuleren (bij ziekte, overmacht,...). Een annulatieverzekering zal, geheel of gedeeltelijk, de kosten van de reis vergoeden die je had geboekt.

- Verzekering van de bagage: de verzekeraar zal een vergoeding betalen als er iets met je bagage zou gebeuren (verlies, schade, ...).


Er zijn ook nog andere verzekeringen die op je reis een rol kunnen spelen: de familiale verzekering, de autoverzekering, de hospitalisatieverzekering, de brandverzekering, de juridische bijstandsverzekering,...


De verzekeraars die gespecialiseerd zijn in reisverzekeringen, zijn altijd beschikbaar; 24u op 24, en 7 dagen op 7. Je kan dus altijd op ze rekenen als je op reis bent. Vergelijk hier onze selectie van partners die gespecialiseerd zijn in de reisverzekering met een goed product aan een juiste prijs!