De verzekeringsgids voor schuldsaldoverzekering: alles wat je wil weten over hypothecaire leningen en schuldsaldoverzekeringen

Op zoek naar een hypothecaire lening? Welke keuzes moet je maken? Welke opties bestaan er? Welk kosten moet ik verwachten als ik een lening aanga? En wat met de schuldsaldoverzekering? Dit en nog veel meer kan je vinden in deze gids!

Een woning koop je met een lening. Geen gewone lening: een hypothecaire lening. Deze hypothecaire lening geeft de bank, die je het geld voorschiet, een aantal rechten wanneer je niet meer zou betalen.

Om te weten hoeveel de bank je zal lenen, is het belangrijk de waarde van de woning te kennen. Dat zal de basis zijn voor het bedrag dat de bank zal lenen. De volgende stap is de keuze van de lening: met vaste of variabele intrestvoet? Hoelang kiezen we de duur van de lening? Je budget speelt natuurlijk een rol bij deze vragen.

De notaris zal uiteindelijk zorgen voor de notariële akte zodat alles officieel kan worden afgehandeld. Maar... dat brengt ook kosten mee. Daarom is het nuttig enkele tips te bekijken.

De bank zal je normaal ook verplichten om een schuldsaldoverzekering te nemen. Hierdoor kan je de lening terugbetalen indien jij of je partner onverwacht zou overlijden. Ook hier moet je een aantalkeuzes maken: welke soorten schuldsaldoverzekeringen bestaan er? Hoeveel zal het kapitaal overlijden zijn dat ik wil verzekeren? Is het best dit te splitsen tussen jezelf en je partner? Hoe wens ik mijn premies te betalen?

En ook de fiscus is u niet vergeten; zowel voor de lening bij de bank, de kosten van de notariële akte en de schuldsaldoverzekering doet de fiscus mee. Soms zijn dit kosten, maar soms kan je ook sommige bedragen aftrekken van je inkomsten en zo minder belastingen betalen.

Nog vragen en twijfels? Stel je vraag door hier te klikken.

Wij bieden u de mogelijkheid om de schuldsaldoverzekering te vergelijken. Zo kan je de verschillen in premie ontdekken! Eerst vergelijken, dan verzekeren...

PS: We kunnen je ook helpen om autoverzekeringen te vergelijken. Je hebt geen idee hoe groot de premieverschillen kunnen zijn. Probeer eens!