Bij een overlijdensverzekering moet je ook premies betalen.

Er zijn verschillende mogelijkheden om de premies van een overlijdensverzekering te betalen. De duur en het bedrag van de premie zal kunnen verschillen

Bij een overlijdensverzekering zijn er verschillende mogelijkheden om de premies uitvaartverzekering te betalen :

- De duur van de premiebetaling uitvaartverzekering : je kan kiezen om de premie uitvaartverzekering in één keer te betalen (een koopsom) of de betaling over een aantal jaren te spreiden. De totale prijs van de verzekering is niet verschillend, alleen de spreiding van de betaling vermindert het bedrag.

- Verschillende formules bestaan op de markt : sommige verzekeraars bieden een spreiding aan van de premieduur over bijvoorbeeld 15 jaar. Andere verzekeraars laten je de vrije keuze om de duur te bepalen.

- Het is ook gebruikelijk de premies uitvaartverzekering te splitsen : zo stellen vele verzekeraars voor om maandelijks de premie te betalen.

- In alle gevallen zal bij het overlijden geen enkele premie uitvaartverzekering meer te betalen zijn en zal het kapitaal volledig worden uitbetaald. Betaal je dus maandelijks en gebeurt het overlijden plots na enkele maanden, dan zal het kapitaal aan de nabestaanden betaald worden en zijn de verdere premies uitvaartverzekering niet meer verschuldigd.